Uitgeverij de Vroente / Kasterlee. Non daté. In-4. Relié. Bon état, Couv. convenable, Dos satisfaisant, Intérieur frais. Env. 150 pages. Illustré de nombreuses photos en noir et blanc sur planches hors texte. Texte en néerlandais, français, allemand, anglais. Tampon rouge (Vlaamse Wijngilde Commanderij) et envois manuscrits d'auteurs inconnus en page de garde. Jaquette légèrement passée.. Avec Jaquette. . . Classification Dewey : 949.3-Belgique
Reference : RO40152932
Begeleidende tekst van Gaby Gyselen. Classification Dewey : 949.3-Belgique
Le-livre.fr / Le Village du Livre
ZI de Laubardemont
33910 Sablons
France
05 57 411 411
Les ouvrages sont expédiés à réception du règlement, les cartes bleues, chèques , virements bancaires et mandats cash sont acceptés. Les frais de port pour la France métropolitaine sont forfaitaire : 6 euros pour le premier livre , 2 euros par livre supplémentaire , à partir de 49.50 euros les frais d'envoi sont de 8€ pour le premier livre et 2€ par livre supplémentaire . Pour le reste du monde, un forfait, selon le nombre d'ouvrages commandés sera appliqué. Tous nos envois sont effectués en courrier ou Colissimo suivi quotidiennement.
, Brugge, Wiele, 2008, Gebonden, rood linnen met goudopdruk, geillustreerde stofomslag, 215 x 305mm., 352pp., zeer mooie en uitvoerige kleurillustratie ISBN 9789076297385.
Montanus, Brugarum et Franconatus medicus - Leven in Brugge in de eeuw van Montanus - De medische infrastructuur in Brugge - De geneesheren in Brugge in de 17E eeuw - De chirurgie in Brugge in de 17e eeuw - Vlaamse almanakken als medisch instrument in de 16e en 17e eeuwse geneeskunde in Brugge - De bloedputten in Brugge - De pest in Brugge in de 17e eeuw - Lepra in Brugge - De gerechterlijke geneeskunde in Brugge in de 17e eeuw - Aantekening over de muntwaarden die in de 17e eeuw in omloop waren in Brugge. Boek is nieuw.
Brugge/Moeskroen, Stad Brugge/Louis De Poortere, 1987, 1987 softcover originele uitgeversomslag in kleur met flappen, 29.7x21 cm., 559 p., geillustreerd in kleur en z/w.
Dit boek werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling "Meesterwerken van de Brugse tapijtkunst", Brugge Gruuthusemuseum en Memlingmuseum 8 juli - 18 oktober 1987. Tapijtwevers, tapijthandel en tapijtwerk in Brugge van de late middeleeuwen tot het begin van de achttiende eeuw. Over merken en techniek van de brugse wandtapijten. Over Oosterse en Westerse vloer- en tafeltapijten van vroeger in Vlaanderen.
, boekmaker, 2024 Hardcover, 320 PAGES Met vele uitsneden uit de kaart, afbeeldingen van andere kaarten en schilderijen.28x23cm. **leverbaar vanaf 4 oktober 2024** ISBN 9789464782295.
Brugge 1561. Het economisch verval van de stad valt niet meer te ontkennen. Het stadsbestuur doet een poging om de gouden jaren van weleer terug te brengen en geeft daarom aan Marcus Gerards de opdracht om een kaart te maken die Brugge en haar zeeverbindingen gunstiger voorstelt dan de werkelijkheid. De wereld van Marcus Gerards. Brugge in 1562 legt een loep op de kaart en neemt de lezer mee naar het Brugge van de 16deeeuw: een wirwar van straten en steegjes, ommuurde tuinen, kaatsbanen, waterputten, molens, zitbanken en zelfs een fontein aan het Waterhuis. Maar er is meer. Dit boek verdiept zich in diverse aspecten: Waarom werd dit plan precies ontwikkeld en hoe nauwkeurig is de weergave van de stad? Welke straten en gebouwen zijn inmiddels verdwenen? Wat onthult de kaart over het platteland rond Brugge? Hoe kan Gerards? kaart hedendaags historisch en archeologisch onderzoek ondersteunen? Wat weten we precies over Marcus Gerards? Met vele uitsneden uit de kaart, afbeeldingen van andere kaarten en schilderijen
Brugge, SNOECK, 2017 Hardback, 280x230mm, 320p, 300 colour illustrations, Dutch (NL) edition . NIEUW. ISBN 9789461614094.
Onbekend maakt onbemind: dit geldt zeker voor de Brugse meesters uit de zestiende eeuw. Ambrosius Benson, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus en de familie Claeissens staan in de schaduw van hun voorgangers, de Vlaamse primitieven en hun tijdgenoten uit Antwerpen. De gouden eeuw van Brugge is voorbij en de afzetmarkt veranderd. Met het roemrijke artistieke verleden als inspiratiebron ontstaat er in Brugge een geheel eigen stijl. Hoog tijd voor een focus op deze vergeten meesters! In het Brugge van de vroege zestiende eeuw heerst een stabiel economisch klimaat dat niet te vergelijken is met de hoogtijdagen uit de vijftiende eeuw. Een kleine maar rijke elite blijft kunst bestellen, maar globaal gezien neemt de vraag af, alhoewel de kwaliteit hoog blijft. Omstreeks diezelfde tijd verzamelen zich een aantal belangrijke humanisten. Erasmus noemt Brugge het 'Athene van het Noorden'. De catalogus biedt een staalkaart van de Brugse artistieke productie van 1525 tot 1625 met werken van Ambrosius Benson, Adriaen Isenbrant, Marcus Gerards, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus, Pieter, Antoon en Gillis Claeissens en Frans Pourbus. Bovendien wordt gefocust op de marketingkeuzes en de zoektocht naar nieuwe doelgroepen door deze kunstenaars. Ongekende topstukken worden samengebracht en bieden een krachtig beeld van inventiviteit in tijden van schaarste.
Brugge, heemkundekring Brugge, 2024 softcover, 101 pagina's met afbeeldingen.
Van t Katoentje tot UCO Yarns 1919-2010 - Geschiedenis van een textielbedrijf in Brugge Ewald Vancoppenolle schreef aansluitend bij de kermisexpositie van 16-17 september 2023 een verteerbare historiek van het Brugse textielbedrijf en heeft ruime aandacht voor afbeeldingen. Ook al wordt deze uitgave ?derde druk? genoemd, het gaat om een herziene uitgave met als meerwaarde de vele kleurenfoto?s en uitdiepingen. Het boek zal zeker zijn weg vinden bij wie ooit als werknemer betrokken was bij Cotonière d Assebrouck (katoenspinnerij Dujardin, Nijverheidstraat Assebroek, 1847 - 1958), Tissage Saint-Croix (stoomweverij, weverij Van Overschelde-D?hooghe, Maalse Steenweg Sint-Kruis, 1920 - 1967) en de fusie met Union Cotonière Bruges (Uco Brugge, Jacob Van Arteveldestraat Brugge, 1958-2010), in 2010 overgenomen door Yarns. Anderen weten dat hun ouders er graag hebben gewerkt. De auteur was er personeelschef van 1963 tot 2003 . Vanuit zijn herinneringen en vooral uit bronnenmateriaal wordt het bedrijf vanuit diverse hoeken belicht: technische uitleg bij katoenverwerking, de interne opleidingen, de kantine en verpleegdienst, de sociale verkiezingen en het sociale leven zoals de schaak- en voetbalclub. De kroniek overloopt jaar per jaar de evolutie van het bedrijf, de ene keer historisch, de andere keer anekdotisch.