Republiek des letteren Amsterdam. 1949. In-8. Relié. Etat d'usage, Couv. légèrement passée, Dos satisfaisant, Intérieur acceptable. 292 pages - ouvrage en néerlandais - rousseurs sur les plats.. . . . Classification Dewey : 430-Langues germaniques. Allemand
Reference : R320165405
Ouvrage en néerlandais. Classification Dewey : 430-Langues germaniques. Allemand
Le-livre.fr / Le Village du Livre
ZI de Laubardemont
33910 Sablons
France
05 57 411 411
Les ouvrages sont expédiés à réception du règlement, les cartes bleues, chèques , virements bancaires et mandats cash sont acceptés. Les frais de port pour la France métropolitaine sont forfaitaire : 6 euros pour le premier livre , 2 euros par livre supplémentaire , à partir de 49.50 euros les frais d'envoi sont de 8€ pour le premier livre et 2€ par livre supplémentaire . Pour le reste du monde, un forfait, selon le nombre d'ouvrages commandés sera appliqué. Tous nos envois sont effectués en courrier ou Colissimo suivi quotidiennement.
, vantilt uitgeverij, 2015 paperback, 13,5 x 21,5 cm, 104 pagina?s . ISBN 9789460042119.
In Kinderjaren in Berlijn rond 1900 roept Walter Benjamin de overdonderende wereldstad van zijn kinderjaren op ? een stad op de drempel van een eeuw vol veranderingen en verschrikkingen. Benjamin schreef zijn herinneringen in de jaren 1930, zijn vaderland had hij inmiddels verlaten. In beeldende miniaturen koestert hij het verlangen naar zijn ?oude? Duitsland. De provisiekast, een markthal, te laat komen, de telefoon, een tante in een erker: Benjamin exploreert zijn herinneringen aan Berlijn niet om de stad precies te beschrijven, het gaat hem vooral om wat zo?n omgeving met de ontwikkelde fantasie van een jong kind doet. Zelf beschouwde hij de Kinderjaren als ?een sprookje vol onheilspellende en vertederende miniaturen?.
Brussel, De Zijdeworm, 1937 originele uitgeversomslag onder stevige papieromslag, 140 x 185mm., 112pp.
In goede staat. enkel deel 2
, Amsterdam, Sijthoff, 1987, Originele geillustreerde (foto) uitgeversomslag z/w., 13,5x20cm, 140pp., geillustreerd z/w. ISBN 9021839539.
Met een bijdrage van W. Haighton.
, vantilt uitgeverij, 2015 paperback,ISBN 9789460042065, paperback, 14 x 22 cm, 112 pagina?s. ISBN 9789460042065.
Aan het einde van de jaren ?40 hervat een Brusselse familie de vooroorlogse traditie om de zomer in Oostende door te brengen. De jonge Eric speelt, voelt, proeft, snuift, kijkt zijn ogen uit ? en onthoudt. Hij slaat op wat de volwassen Eric zich met genoegen en verwondering zal herinneren. Over ?Oostends groen?, over het strand en de waterrand, over verliefdheden en vrijages. Aan zee is een lichtvoetige evocatie van het zomerse alledaagse. Tussen de regels blijkt De Kuypers fascinatie voor de twee gezichten van een toeristische plek: voor en na het seizoen. Bij verschijning van de Italiaanse vertaling schreef een recensent dat Oostende deed denken aan Fellini?s Rimini in Amarcord. Geen wonder: Oostende stond bekend als het Rimini van het Noorden. Met Aan zee begon de cyclus die Eric de Kuyper aan zijn kinderjaren wijdde. De wereld van zijn jeugdjaren roept hij in herinnering als een ode aan de Sehnsucht. Melancholiek van toonzetting, zonder nostalgisch te zijn. Nostalgie heeft altijd de bijklank van weemoed en treurnis. De Kuyper leert ons de Japanse beleving van denken aan het verleden als natsukashi: vrolijke, warme herinneringen.
, vantilt uitgeverij, 2015 paperback, 14 x 22 cm, 224 pagina's - Vormgever: Brigitte Slangen. ISBN 9789460042331.
Een voorstad van Brussel kort na de oorlog. De lucht zindert van de pas verworven vrijheid. Er heerst een aanstekelijke wanorde. We volgen de jonge Eric de Kuyper die, omringd door de vrouwen van zijn jeugd, spelenderwijs het plezier ontdekt dat schuilt in de wereld van de verbeelding. De kleine dandy wordt speciaal gegrepen door ballet en film. Waarom? Zijn het de betoverende verhalen van tante Jeannot of is het iets in het eigen lichaam dat, eenmaal gewekt, een uitweg zoekt? Zijn tot een obsessie aanwakkerende hartstocht ervaart hij als iets onuitsprekelijks, dat hem tegenover de volwassenen en naast de andere kinderen plaatst. De hoed van tante Jeannot is het tweede deel in de veelgeprezen cyclus die Eric de Kuyper aan zijn kinderjaren wijdde. De wereld van zijn jeugdjaren roept hij in herinnering als een ode aan de Sehnsucht. Melancholiek van toonzetting, zonder nostalgisch te zijn. Nostalgie heeft altijd de bijklank van weemoed en treurnis. De Kuyper leert ons de Japanse beleving van denken aan het verleden als natsukashi: vrolijke, warme herinneringen. De hoed van tante Jeannot werd in 1990 bekroond met de NCR-prijs en onlangs verkoos het Vlaams Fonds voor de Letteren het boek tot een van de hedendaagse klassiekers.