MAZARINE. 1985. In-12. Broché. Etat d'usage, Couv. légèrement pliée, Dos satisfaisant, Intérieur frais. 330 pages. Petite déchirure sur le 1er plat.. . . . Classification Dewey : 840-Littératures des langues romanes. Littérature française
Reference : R160004969
ISBN : 2863741845
Classification Dewey : 840-Littératures des langues romanes. Littérature française
Le-livre.fr / Le Village du Livre
ZI de Laubardemont
33910 Sablons
France
05 57 411 411
Les ouvrages sont expédiés à réception du règlement, les cartes bleues, chèques , virements bancaires et mandats cash sont acceptés. Les frais de port pour la France métropolitaine sont forfaitaire : 6 euros pour le premier livre , 2 euros par livre supplémentaire , à partir de 49.50 euros les frais d'envoi sont de 8€ pour le premier livre et 2€ par livre supplémentaire . Pour le reste du monde, un forfait, selon le nombre d'ouvrages commandés sera appliqué. Tous nos envois sont effectués en courrier ou Colissimo suivi quotidiennement.
Be., Artipress, 2006 Ing. softcover, 239 pp. in goede staat. ISBN 9789078200017.
Dit boek gaat Teresa Van Marcke dieper in op deze problematiek. " Wij sterven niet " is een zoektocht naar waarheden die tot nog toe verborgen bleven. Sedert Teresa Van Marcke contact heeft gehad met haar overleden ouders geraakte ze gefascineerd door het onderwerp en ging er met niet aflatende ijver in op. Zij noteerde ervaringen, vergeleek verschijnselen, analyseerde die en rapporteert erover in haar boek. Wat haar vooral opviel is dat de wetenschap achterop hinkt. Critici ontkennen, wetenschappers huiveren. Het bewijs te kunnen en te moeten leveren van het bestaan van een fenomeen als de geest, een hoger bewustzijn, schrikt hen af. Tijdens haar jarenlange zoektocht ontdekte ze dat veel bewijsmateriaal wordt achtergehouden en heel wat academici zichzelf het zwijgen opleggen als onze rationele denkwereld in het gedrang komt. Onderzoek naar het leven na de dood blijkt dus nog altijd taboe. Menige wetenschap zal echter binnen afzienbare tijd de aard van onze werkelijkheid, zoals we die beleven op dit ondermaans bestaan, moeten herzien. Teresa Van Marcke was nieuwsgierig; zij wou weten. Daardoor heeft ze het ongeloof doorbroken. Haar queeste naar de spirituele wereld die we niet kennen is volbracht, de waarheid ontdekt, de toekomst ligt open want er is leven na de dood."Is er leven na de dood?" Op die vraag wordt een antwoord gezocht aan de hand van verschillende voorbeeldsituaties. De rode draad doorheen het boek is haar eigen verhaal wat begint bij het overlijden van haar ouders. Voor haar was dit het kennismaken met een nieuwe wereld die bestond uit gesproken of geschreven boodschappen uit de andere wereld en visioenen. Verder worden er foto's gebruikt om onderwerpen als transcommunicatie via TV/radio of GSM te staven, voorbeeldsituaties aangehaald van mensen die een nabije doodservaring zelf mochten beleven en teksten getoond die in automatisch schrift tot stand kwamen. De hoofdstukken over heldere dromen en reincarnatie werden duidelijk en objectief uitgelegd, ook voor wie nog niet zo vertrouwd is met die materie. In de categorie esoterie zou ik het bij de betere informatieve boeken rekenen. Aangevuld met gedichten bij het begin van elk nieuw hoofdstuk .Wie zich met een open geest in deze onderwerpen wil verdiepen zal verdriet bij verlies van een dierbare anders kunnen beleven en plaatsen.
Antwerpen , De Vries , Gebonden, 32pp. ISBN 9789059273948.
Als je anders bent dan de anderen, voel je je soms heel alleen. Dat heeft Anders ook. Hij wil niet schoppen, hij wil niet koppig zijn, hij wil gewoon anderen helpen en vriendelijk doen. In de ogen van de anderen is hij dus geen echte ezel... tot hij bewijst dat anders niet minder goed hoeft te zijn. Nieuw.
, vantilt uitgeverij, 2018 paperback, 13,5 x 21,5 cm, 288 pagina?s. ISBN 9789460043680.
Waar ben je als je onder narcose bent? Lig je gewoon op de operatietafel, tijdelijk buiten bewustzijn, of is de echte jij daar helemaal niet bij? Om die vraag te beantwoorden, moet je weten wie je uiteindelijk bent: wie of wat is de echte jij? Veel mensen vinden psychologische kenmerken belangrijker voor hun identiteit dan lichamelijke eigenschappen ? ze zijn eerder hun geest dan hun lichaam. In Waar was ik toen ik er niet was? laat Monica Meijsing zien waar zulke intuities vandaan komen, maar ook dat ze niet juist zijn. Wij zijn uiteindelijk levende organismen ? gevalsbeschrijvingen van mensen met ingrijpende neurologische beperkingen maken dat duidelijk ?, maar juist organismen kunnen bewustzijn en zelfbewustzijn hebben. Of we ook personen zijn, hebben we niet zelf in de hand. Alleen als we worden opgenomen in een bestaande menselijke gemeenschap kunnen we een persoon worden. Je bent slechts persoon in relaties met andere personen.
, Brepols, 2002, softcover , geillustreerde kartonomslag met flappen, 235 x 305mm., 518pp., prachtige, zeer uitgebreide illustratie in kleur en z/w. ISBN 9789056220426.
Niet alleen een grondige en fascinerende studie over bouwkunst, maar gaat bovendien in op de historische en mentale context ervan. Daardoor biedt het boek ook een schat aan cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis. Een reis van elf hoofdstukken en dertien casestudy's voert de lezer van de Egyptische obelisken op het renaissance stadhuis van Antwerpen naar de koningin van Sheba en de indrukwekkende ruines van Zimbabwe, langs foto's van onze grootouders tegen een achtergrond van majestueuze zuilen en balustrades, tot aan het hof van de Chinese keizer Qianlong, die in 1747 - 1759 een paleis met tuinen, fonteinen, een labyrint en bijhorende folies in Europese stijl liet opbouwen. // Een bevattelijk en degelijk overzicht van vijf eeuwen bouwgeschiedenis vanuit een ongewoon maar vruchtbaar perspectief: hoe en waarom onstonden be nvloeding en overname van uitheemse elementen? Waarom staan er Egyptische obelisken op het renaissance stadhuis van Antwerpen? Wat heeft de koningin van Sheba te maken met de indrukwekkende ru nes van Zimbabwe? Waarom bestaan er geen gerechtshoven in Afrikaanse stijl? Waarom lieten onze grootouders zich fotograferen tegen een achtergrond van majestueuze zuilen en balustrades? En wat bezielde de Chinese keizer Qianlong toen hij in 1747-1759 een paleis met tuinen, fonteinen, een labyrint en bijhorende folies ?in Europese stijl? liet opbouwen? Al deze vragen komen aan bod in het boek Vreemd gebouwd. Westerse en niet-westerse elementen in onze architectuur . Het biedt een overzicht van vijf eeuwen bouwgeschiedenis vanuit een ongewoon maar vruchtbaar perspectief: bestaat er zoiets als een ?eigen? of een ?vreemde? manier van bouwen, en hoe en waarom ontstonden be nvloeding en overname van vreemde elementen? Wat was daarbij de functie van exotisme in gebouwen? In dit unieke project komen renaissance en barok aan bod, maar evengoed chinoiserie n, turquerie n en neogotiek. Rustieke tuinpaviljoentjes en classicistische salons paraderen er naast Chinese bruggetjes, neogotische kerken en Moorse rookkamers. Vreemd gebouwd situeert al die vari teiten in hun historische en mentale context en illustreert ze met vaak nooit eerder getoonde afbeeldingen. Het boek omvat elf hoofdstukken en dertien casestudies.
, Rijksmuseum Amsterdam, 2021 Paperback, 268 pagina's, NL, 290 x 230 mm, Nieuwstaat, met mooie duidelijke grote portretten in kleur en z/w. ISBN 9789462086494.
Rond 1500 bloeit de portretkunst als nooit tevoren. In talloze Europese steden vervaardigden grote renaissancekunstenaars als Hans Holbein II, Albrecht D rer, Hans Memling en Antonello da Messina levensechte portretten op het hoogste artistieke niveau. Nieuw was dat niet alleen vorsten en aristocraten zich lieten vereeuwigen, maar ook een groeiende groep van machtige bankiers, rijke kooplieden en vermaarde geleerden. Nog steeds getuigen deze schilderijen, bustes, penningen, prenten en tekeningen van hun macht, status, ambities, vriendschappen en religieuze overtuigingen. Vergeet me niet belicht aan hand van internationale topstukken en verrassende onbekenden de persoonlijke verhalen van de geportretteerden. Hoe wilden zij herinnerd worden? Of het nu gaat om geliefden, een beroemdheid of een gelovige die een heilige vereert, de geportretteerde laat de beschouwer weten: ?vergeet me niet?.