Berg en Dal: Afrika Museum, 2003 in-8 oblong, 372 pages, nombreuses illustrations. Bibliographie. Broché. Textes de Jan-Lodewijk Grootaers, Jok Madut Jok, Leo van Kessel, Bob Papelard, Ulrike Weinhold. Texte en néerlandais et en allemand.
Reference : 1214187
Slavernij en bevrijding in Oost-Afrika en de 19de eeuw. Historische en hedendaagse aspecten. (Berg en Dal: Afrika Museum, 2003). [M.C.: Afrique de l'Est, esclavage]
Librairie - Galerie Eburnea
M. J. M. Rostoker
Treichville BP 2688
05 Abidjan
Côte d'Ivoire
Conditions de vente conformes aux usages de la librairie ancienne et moderne. Les prix sont nets, frais de port à la charge de l’acheteur. Règlement par virement. Expédition après réception du paiement.
, Berg en Dal, Afrika Museum, 2003**, Paperback , oblong formaat : 235 x 230mm., 372pp., zeer uitgebreide illustratie in ( voornamelijk ) z/w en kleur.
' Het is bijna onmogelijk het lijden, de ellende en afstomping te beschrijven van de slaven die in Zanzibar worden ontscheept. Ze worden gelost uit een slavenschip waar ze meerdere dagen opeengehoopt hebben gelegen, met als enig voedsel een paar korreltjes rijst. Aan kopers is er op de slavenmarkt geen gebrek. Ieder onderzoekt het exemplaar dat hem aanstaat, op dezelfde manier als een lastdier; men laat het lopen, rennen, bukken, rechtop staan; men inspecteert de tanden en onderzoekt nauwkeurig de huid. Onderwijl laat de verkoper niets achterwege om ze aan te prijzen' (uit een ooggetuigenverslag). Toen de eerste Spiritijnse missionarissen in 1863 aankwamen op Zanzibar, werden ze direct geconfronteerd met de slavenmarkt, waar jaarlijks zo'n vijftig- tot zestigduizend slaven verhandeld werden. De sultan kreeg provisie voor iedere verhandelde slaaf. De manieren waarop christelijke missionarissen inspeelden op slavenhandel en slavernij in Oost-Afrika is een van de onderwerpen die in de tentoonstelling 'Wie gaat vrijuit?' aan bod komt. Nieuw boek, tweetalig Nl/Dts.